Anteckningsblock till skolan

anteckningsblockTill skolstarten behövs många saker. Pennor och anteckningsblock kan nog sägas är de viktigaste av dessa saker. Man ska inte glömma vikten av att ha koll på alla papper, men vad som nästan är ännu viktigare är att komma ihåg vad lärarna säger på lektionerna.

Dator kan ses som ett snabbt alternativ till anteckningsblocket. Det går snabbt att skriva och är enkelt att spara, men man ska inte glömma bort fördelarna med anteckningsblock. De är betydligt enklare att ta med sig i väskan än en dator och det är möjligt att välja mellan flera olika storlekar beroende på vilket behov av anteckningar man har.

Stora anteckningsblock, kollegieblock exempelvis, passat utmärkt för studier eftersom det finns stor yta på bladen till att skriva. Sådana anteckningsblock tillåter också, till skillnad från datorer, att man ritar små figurer om det är bilder man lär sig bäst av eller behöver komplettera anteckningarna med figurer.

Små anteckningsblock har fördelen att de är enkla att ta med sig. Dessa passar extra bra om man har liten handstil eller små händer. Har man större handstil kan man köpa en i mellanstorlek och för den med större händer som slår emot den lilla spiralen finns det block utan spiral.