Personlig assistans i korthet

personlig assistansDet kan vara svårt att säga exakt vad personlig assistans verkligen är för något, men alla vet ändå vad man pratar om när man säger att man får personlig assistans. Eller dom tror dom vet. Klarar man inte av sin vardag riktigt så får man ofta personlig assistans. Det kan vara lätta saker som att ta sig upp på morgonen och göra sig klar för jobb eller skola eller tyngre saker som att ta sig runt i en rullstol, laga mat eller handla. Varianterna är många, nästan lika många som personerna som behöver personlig assistans. Bara för att en person behöver assistans betyder inte det att personen i fråga är mindre värd än någon annan som inte behöver hjälp i sin vardag. De har modet och styrkan att be om hjälp när dom behöver det, och ibland gör det dom till starkare personer än de som inte har personlig assistans. Sådana personer har förmodligen inte bett om hjälp en enda gång i hela sina liv och vet därför inte hur man för när man ber om hjälp när man väl behöver det. Så vilka människor är det som är mest utvecklade? Egentligen? Du som aldrig ber om hjälp, eller dom som ber när dom behöver?