Hemsidor på internet

Internet är ett ställe där man kan hitta i princip allt. Det är uppbyggt av hemsidor, som alla innehåller olika saker. Ibland kan det dessutom vara hemsidor med farligt innehåll, och för den ovane kan det vara svårt att ta sig igenom den här labyrinten av information, olika hemsidor och dess innehåll.

Sedan finns det de hemsidor nästan alla känner till och använder, blandat med den sortens hemsidor ingen riktigt besöker. Det finns hemsidor för företag, privatpersoner och barn. Det finns hemsidor som har spel, tjänster, bloggar, sociala rum eller sidor man kan beställa saker på.

Idag vet dessutom de flesta hur internet fungerar, och man vet ofta, utan att egentligen tänka på det, hur man ska undvika de hemsidor som är farliga. Man ska till exempel inte gå in på de hemsidor man är osäker på eller man känner på sig att det är något konstigt med. Ett annat tips är att skaffa sig en bra brandvägg och ett bra virusskydd. Dessa brukar även varna för konstiga hemsidor.

Är man dessutom osäker kan man fråga folk man känner vilka hemsidor de tipsar om, om det är så att man själv inte är lika duktig. Men internet är något man lär sig använda fort, även om det är en labyrint.